Humor

Humor. Het is iets heel persoonlijks. Wat de één grappig vindt, vindt een ander flauw of grof. Maar als je dezelfde humor deelt is dat fantastisch! Het werkt enorm verbindend en er is niks zo heerlijk als lachen tot je er buikpijn van krijgt.

Audrey en ik delen (grotendeels) dezelfde humor. Flauwe woordgrappen? Kom maar op. Eenmaal op dreef is er geen houden meer aan. We weten dan ook niet beter met een buuttereedner als vader. Als jonge meiden gingen we maandelijks met ons zakgeld naar de bank in ons dorp om aldaar de centjes op de spaarrekening te storten (toen kreeg je nog rente op je spaarrekening!). De jongen die ons daar altijd hielp had een stopwoordje. En toen we dat eenmaal in de gaten hadden, kregen we al de kriebellach zodra we binnenstapten. Met gladgestreken gezichten probeerde we nog enigszins normaal te reageren. Totdat hij voor de vierde keer "zo!" zei. We hielden het niet meer. Wat moet dat afschuwelijk zijn geweest voor hem. 

Die flauwigheid is nooit echt weggegaan. Spelletjes middagen, wandelen (geochaching!), uit eten gaan, Pinkpop, oudejaarsavond. Tim en Bart kunnen ons soms niet meer aan, maar ach dat is hun probleem, want lachen is gezond. En weet je wat het mooiste is? Dat is wetenschappelijk aangetoond! Lachen vermindert stress, depressie, bezorgdheid en slapeloosheid. Door eens goed slap te lachen lijken grote problemen vaak een stuk kleiner. Lachen stimuleert ook nog eens het immuunsysteem. Dus als je vaak lacht word je minder snel ziek. Zeker in deze tijden goed om te onthouden.

Ik eindig dan ook met mijn favoriete mop en hoop dat ook jouw immuunsysteem een flinke boost krijgt!

Een Amerikaan, een Hollander en een Japanner spoelen aan op een onbewoond eiland. De Amerikaan begint meteen de baas te spelen en zegt: 'I take care of the food.' Tegen de Hollander zegt hij: 'You take care of the wood.' En tegen de Japanner zegt hij: 'You take care of the supplies.' Ze gaan alle drie weg. Tegen de avond komen de Amerikaan en Nederlander terug op de afgesproken plaats, maar er is nog geen spoor van de Japanner. Ze besluiten om te wachten. En ze wachten.... en wachten... en wachten..... Maar de Japanner komt niet opdagen. 'Dan beginnen wij maar alvast met eten,' zegt de Hollander tegen de Amerikaan. 'Okay,' zegt de Amerikaan. Waarop de Japanner uit de boom springt en roept: 'Supplies!' 

Fijn weekend allemaal!



Reacties