Rotterdam

In Coronatijd hebben we heel wat huisjes op (veelal) vakantieparken gezien. Tijd voor iets avontuurlijkers. Als inwoners van een piepklein (maar uiteraard fantastisch!) dorp vinden we het leuk om de meiden kennis te laten maken met de grote stad. Het werd Rotterdam. We hadden daar een enig hostel gevonden met familiekamers en een privébadkamer. Want voor een beetje avontuur ben ik wel in, maar een aantal basisdingen moeten gewoon goed geregeld zijn. Kanttekening: je moet wel in je pyjama mét je hele hebben en houwen naar die badkamer lopen over een gang waar je échte backpackers tegenkomt. We maakten het plaatje compleet door niet met de auto, maar met de bus en de trein te reizen.


Eenmaal gesetteld in ons zeer charmante hostel ben ik samen met Sara de buurt gaan verkennen. ’s Avonds hebben we genoten van het uitzicht op de Erasmusbrug en van lekkere hapjes in de Foodhallen. Of ja genoten, Iris had erge hoofdpijn dus we hebben het eten naar binnen gepropt en zijn als de wiedeweerga teruggekeerd naar het hostel. Daar besloot Iris dat het toch wel meeviel en dat ze zin had in een tosti…..We hebben de avond afgesloten met een pittig potje schaak en een lekker drankje. Eenmaal in bed heb ik uren plezier gehad van de stadse geluiden. Oordopjes brachten uiteindelijk soelaas.

Na een heerlijk ontbijt (dat we hadden gepland om 9.30…why?? Onze kinderen zijn altijd om 7.00 wakker en op vakantie zelfs nog eerder….wat duurt het dan lang voordat je mag eten. We waren wel allemaal fris gedoucht en helemaal klaar voor de dag) hebben we de metro genomen naar de Kubuswoningen. Na een rondje door de Martkhal (ook al zo leuk!) hebben we de tram genomen, een rondje door Het Park gemaakt en genoten van een (letterlijke) High Tea in de Euromast. ’s Avonds gesmuld van een hapje en drankje in een restaurant op kruipafstand van het hostel.

     

De volgende ochtend zijn we nog snel een kijkje gaan nemen in het (piepkleine, maar erg leuke) Natuurhistorisch Museum. Toen was het tijd om weer naar huis te gaan.

Aldaar werden onze vier viervoeters uitbundig geknuffeld en was iedereen toch wel erg blij om uitgebreid te kunnen badderen en in zijn eigen bedje te mogen kruipen. Een avontuur was het zeker.

Reacties