Amsterdam

 “We didn’t realize we were making memories, we just knew we were having fun”

Het is er eindelijk van gekomen. De Duufkes op de Dam! Helaas wist corona alsnog roet in het eten te gooien. In plaats van zeven, koersten er slechts vijf van ons met de trein naar de hoofdstad. Met onze koffers stortten we ons in de drukte van de stad (waar we erachter kwamen dat we ons niet zo druk hadden hoeven maken over onze outfits….. trek een pyjamabroek aan met een kort(!) topje (liefst zonder beha) en you fit right in!).

Ons hotel (Esthérea Amsterdam), voordelig geboekt via social deal, was adembenemend. Kroonluchters, mannetjes die de bagage naar je kamer brengen en zelfs een hotelkat. “Wij doen er alles aan om jullie in de watten te leggen”. Dat bleek!

Uitgehongerd vertrokken we richting café de jaren, een aanrader via familie. Nadat we onze buikjes rond hadden gegeten streken we neer in een naar verschraald bier ruikende Ierse Pub op kruipafstand van het hotel. Het eerste drankje was een feit. Cheers!

Opgefrist en goedgeluimd vertrokken we met een hamburger uit het vuistje richting Amsterdam Noord naar Roller Dreams, onderdeel van WONDR Experience Amsterdam! Met het pont het IJ overgevaren en aldaar onze voetjes in prachtig witte rolschaatsen gestoken. Na anderhalf uur intensieve inspanning en heeeel veeeel plezier was het tijd om weer terug te gaan richting centrum.

In de Pizza Pasta Bar een bodempje gelegd en van daaruit via de Wallen (doorheen gesneld met hoge hartslag en onze tassen vastklemmend vanwege de vele groepen creepy mannen) naar het Rembrandtplein. Het plan was om de karaokebar onveilig te maken. Het bleek echter zo druk in deze piepkleine bars dat we zo ongeveer met onze gezichten tegen de ramen aangeplakt stonden. Na een aantal verwoede pogingen in andere bars belandden we in de Three Sisters Pub: heerlijke drankjes, geweldige muziek en gezellige mensen.

Vermoeid, maar Katerloos (ook de hotelkat hebben we niet meer gezien) hebben we de volgende ochtend genoten van een verrukkelijk ontbijt. Nog even lekker geshopt, gesmikkeld bij Tony’s Chocolonely (waar een van ons de slagroom tot in haar haren had zitten..) en toen weer huiswaarts per spoor.

Ik heb alleen maar genoten en gelachen. De sfeer was ontspannen en alles liep op rolletjes. Op naar het volgende uitje, maar dan wel compleet!



Reacties