Leuke mensen

Anderhalf jaar. Zo lang was het geleden sinds ons laatste etentje samen. Wat begon met een afscheidsetentje als collega’s van elkaar, groeide uit tot een tweejaarlijks “bijkletsfeest”. De groepsapp heeft de zeer toepasselijke naam: “de leuke-mensen-app”. En tja, wie wil daar nu niet bij horen? We zijn met zijn zessen en hetgeen ons in eerste instantie met elkaar verbond, de afdeling waar we werkten, is nu nog maar een klein onderdeel van onze verbintenis.

De kracht zit ‘m in het onvoorwaardelijke respect voor elkaar. Geen vooroordelen. Naar elkaar luisteren. Begrip hebben voor ieders keuzes. Genieten van lekker eten. Humor. Het leven niet té serieus nemen. En vooral: elkaar inspireren. Het maakt niet uit hoe lang we elkaar niet zien, er is een bepaalde chemie die een instant-gezelligheidsgevoel opwekt.

Niet dat het alleen maar gezellig is. Er is veel gebeurd in de afgelopen periode. Zo verloor een van ons haar vader na een kort, maar hevig ziekbed. Die niet-impulsieve carrière tijger nam het impulsieve besluit te stoppen met haar baan. “Beste keuze ever, we zien wel wat de toekomst brengt”. Bij mijn lieve ex-werkkamergenootje stond afgelopen april het water tot aan de knieën in huis. De “ik zie altijd de zonnige kant van het leven” vriendin vertrekt binnenkort voor een aantal maanden naar het buitenland met haar gezin (wat natuurlijk heel leuk voor haar is, maar wat ook betekent dat ze er niet bij zal zijn tijdens ons volgende etentje!). En degene met het drukste huishouden doet er “eventjes” twee opleidingen bij.

We hebben elkaar zoveel te vertellen dat er zelfs al werd geopperd om een DMT (drie minuten tijdslimiet) in te stellen. Ook voor de obers was het nogal een uitdaging om er tussen te komen: van de vijf gerechtjes die we eigenlijk zouden eten, hebben we er maar drie besteld. De rekening werd uiteindelijke demonstratief bij ons op tafel gezet, nadat de rest van de gasten al lang naar huis was vertrokken. Tijd te kort.  

Wat allemaal begon met een afscheidsetentje, is een terugkerend moment geworden waar we met zijn allen naar uitkijken. De volgende date staat alweer gepland. Gelukkig hoeven we er niet wéér anderhalf jaar op te wachten.



Reacties